tmp
G-Star-Raw-bij-Vielgut
G-Star-Raw-bij-Vielgut
G-Star-Raw-bij-Vielgut

G-Star Raw bij Vielgut

Vanaf nu !

dinsdag 18 september 2012

‘Just the Product’ is sinds 1989, het jaar van oprichting van G-Star, de filosofie van het merk. Dit heeft door de jaren geleid tot veel innovatieve toepassingen van denim, waarbij vakmanschap wordt toegepast op ‘streetwear’. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het voor G-Star zo kenmerkende 3D denimsilhouet. Pierre Morisset, de Franse hoofdontwerper van G-Star, werd voor het 3D concept geïnspireerd door de broek van een motorrijder. Uren rijden in zwaar weer, regen en modder gecombineerd met de karakteristiek houding op een motor vormen de broek van de berijder. Knieën die opbollen aan de voorkant en kreuken aan de achterkant. Een vorm die behouden blijft, ook nadat de motorrijder is afgestapt. De broek vormt zich naar de bewegingen en houding van zijn lichaam en maakt zich in de tijd deze vorm eigen. Door deze patronen toe te passen op onbewerkte denim ontstond in 1996 ’s werelds eerst driedimensionale denim: de G-Star Elwood, de doorbraak voor G-Star.
 

Marc Newson.
Tegenwoordig is G-Star niet alleen meer bekend om haar 3D design en de Elwood, maar is uitgegroeid tot een volwaardig merk met meerdere subbrands, zowel voor vrouwen als heren. Een van de interessantste subbrands, zeker in Designstad Eindhoven, is misschien wel Marc Newson, de samenwerking met een van ‘s werelds meest innovatieve en gerespecteerde ontwerpers. Zijn opvallendste werk, de Lockheed Lounge, bracht in 2009 op een veiling $2,1 miljoen op en is daarmee de duurste stoel ter wereld en een van de meest bijzondere designpieces uit recente tijden. Door zijn continue samenwerking met
 G-Star, voor het eerst in 2003, blijft hij de materialen verder verkennen.

 Dit resulteert in ontwerpen die niet voor iedereen toegankelijk zijn, maar voor de echte liefhebber herkenbaar en gewild zijn. Marc Newson is onderdeel van de collectie bij Vielgut.

Sustainable.
G-Star heeft ook begrepen dat het gebruik van conventioneel katoen niet opbeperkt door kan gaan. De Raw Sustainable collectie, vanzelfsprekend verkrijgbaar bij Vielgut, gebruikt biologisch katoen. Ook alle ander producten van G-Star worden met zorg voor de wereld ontworpen en geproduceerd. Zorg voor de wereld die bij uitgangspunten van Vielgut past.

G-Star bij Vielgut.
Met een mooie basiscollecties denims voor mannen en vrouwen, waaronder natuurlijk de Elwood, de G-Star Sustainable en Essentials collectie en tot slot als een van de weinige in Nederland ook stukken uit de Marc Newson collectie, toont Vielgut een mooi beeld van het merk G-Star. 

Reageer via Facebook