tmp
Kurts-Originals-Re-issued
Kurts-Originals-Re-issued
Kurts-Originals-Re-issued

Kurt's Originals Re-issued Shawls

Prachtige handgemaakte shawls

zondag 29 juli 2012

Kurt’s Original Re-Issued shawls zijn ontstaan vanuit de passie voor natuurlijk Indigo (indigofera tinctoria linn), een centraal thema dat terugkomt in alle handgemaakte producten van Kurt’s.
Helaas is het proces van handmatig weven en natuurlijk verven een snel verdwijnende traditie. Kurt’s houdt deze traditie in leven door de wereld te laten kennismaken met het vakmanschap van een kleine groep authentieke handwerkers. Maar pas nadat het materiaal vertaald is in een mooi en draagbaar product. Shawls gemaakt met trots, passie en respect voor de natuur.
De verf is gemaakt van schors en bladeren van inheemse tropische bomen. Mooiere kleuren dan die rechtstreeks uit de natuur bestaan niet, dat zie je terug in de diepte en warmte van de kleuren van Kurt’s shawls. De mooie weefsels ontstaan in een langzaam en arbeidsintensief proces, met respect voor de aarde. De 100% katoenen shawls voelen in het begin een beetje ruw aan, immers er worden geen kunstmatige verzachters gebruikt. In plaats daarvan worden de shawls eenmaal in de lokale rivier gespoeld en daarna vijf maal in de weverij. Maar al na enkele malen dragen worden de shawls op natuurlijke wijze zacht en worden over tijd alleen maar mooier en karaktervoller.
De shawls worden zonder ook maar enige vorm van chemicaliën geproduceerd. Het water dat gebruikt wordt om te verven, het enige restproduct, wordt hergebruikt. Nadat de materialen de 100% natuurlijke kleurstoffen uit het water hebben opgenomen, wordt dit verder schone water gebruikt in de lokale tuin voor de bomen waar de verfstoffen vandaan komen. Kortom, ‘no waste’ en een 100% biologisch afbreekbaar proces.
Wat blijft zijn de werkelijk prachtig gekleurde en mooi geweven shawls. Gemaakt door lokale vakmensen volgens hun eigen traditie en met respect voor de wereld.
 

Reageer via Facebook