tmp
Vielgut-en-Kuyichi-lancer
Vielgut-en-Kuyichi-lancer
Vielgut-en-Kuyichi-lancer

Vielgut en Kuyichi lanceren recycle concept 'deposit denim'

Oude spijkerbroek is nu 10 euro waard

donderdag 30 mei 2013

Vanaf vandaag start Vielgut met ‘Deposit Denim’, een nieuw recycle-concept. ‘Deposit Denim’ is een samenwerking van Vielgut met het duurzame jeansmerk Kuyichi. Als klant wordt je gevraagd om, bij aankoop van een nieuwe Kuyichi jeans, je oude jeans in te leveren. Hiervoor krijgt je dan 10 euro korting op je nieuwe Kuyichi jeans. En tegelijkertijd lever je een bijdrage aan de verduurzaming van de jeansketen.

Hoe het werkt.
De ingeleverde broeken worden verzameld en de afgeknipte pijpen worden gebruikt om nieuwe garens van te spinnen. Van deze garens wordt dan nieuw doek geweven, de basis voor nieuwe Kuyichi jeans of T-shirts. Ook de shorts, oftewel de overgebleven bovenkanten van de ingeleverde jeans, worden hergebruikt. De jeans shorts worden verkocht en de opbrengsten hiervan komen ten goede van een sociaal-cultureel project in Afrika.

'Deposit Denim' is here to stay.
Het ‘Deposit Denim’ initiatief is geen eenmalige maar een blijvende actie. Immers er wordt in Europa jaarlijks miljoenen kilo's aan textiel weggegooid, alleen in Nederland gaat het al om ruim 200 miljoen kilo per jaar (staat gelijk aan 15.000 volle vrachtwagens met textielafval). Hiervan wordt slechts een kwart hergebruikt of geschonken aan liefdadigheidsprojecten.

‘Zorg voor de wereld’.
Een van de merkwaarden van Vielgut. Vandaar dat samenwerking met het duurzame jeansmerk Kuyichi welhaast vanzelfsprekend is. Kuyichi is namelijk een merk dat altijd al op zoek is naar innovatieve duurzame concepten, zoals onder andere het gebruik van organische katoen en PET flessen als basis voor haar kleding. En Kuyichi is gecertificeerd door MADE-BY, een keurmerk voor sustainability en fatsoenlijke lokale arbeidsomstandigheden. En tot slot, niet onbelangrijk, maakt Kuyichi gewoon mooie jeans! 

Reageer via Facebook