tmp
Vielgut-kandidaat-DiDa-20
Vielgut-kandidaat-DiDa-20
Vielgut-kandidaat-DiDa-20

Vielgut kandidaat DiDa 2012

Design in Detail

dinsdag 2 oktober 2012

Vielgut is een van de kandidaten voor de Design in Detail Award 2012, een prijs voor succesvolle samenwerkingsverbanden tussen ontwerpers en ondernemers.
Vielgut is een bijzondere winkel geworden, vinden wij. Het interieur is een goede weerspiegeling van onze merkwaarden ‘rauw’, ‘authentiek’ en ‘zorg voor de wereld’. Zowel het Vielgut team als onze klanten, onze ‘fans’, voelen zich thuis bij Vielgut. En onze ‘fans’ zien direct de match tussen de merken en collectie die we voeren en het interieur. Eenvoudig gezegd, het lijkt te kloppen! Dit geldt overigens niet alleen voor het interieur, maar ook voor alle andere items die samen het merk Vielgut vormgeven: de website, facebook, de hangers, de tassen en zelfs de koffie.
Het in tweeënhalve maand ombouwen van een fotozaak naar de winkel zoals die nu is, was een hele klus. Immers, alleen de buitenmuren zijn overeind gebleven. Zelfs de pui is volledig vervangen. Alle elementen zijn door Piet Hein Eek (Eek & Ruijgrok bv) ontworpen, van de grote koperen wand tot aan de kleinste details. En ook de verlichting en kleurstelling in de winkel. En alles in lijn met de merkwaarden van Vielgut. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ongeverfd hout (rauw), oude stoffen voor de paskamers en de Perzische tapijten (authentiek) en de LED-verlichting en het hergebruik van materialen (zorg voor de wereld).
Wij zijn er best wel een beetje trots op. En zijn benieuwd hoe ver we komen in de Design in Detail Award 2012 Competitie.
 

Reageer via Facebook