Daniel Wellington

‘Preppy’ uurwerken met een authentieke en klassieke styling, dat is wat Filip Tysander, de Zweedse oprichter van Daniel Wellington voor ogen had. Zijn ontwerp van de uurwerken is ‘clean’ en dun. Samen met de NATO-straps, de authentieke Britse militaire horlogebandjes, geeft dit de Daniel Wellington zijn bijzondere look.

De uurwerken (met batterij) zijn erg dun, 6 mm en gemaakt van rosé goud of zilver. De diameters, perfect rond, zijn 36 mm voor de dames en 40 mm voor de heren horloges. De wijzerplaat is in twee kleuren leverbaar, wit en zwart (nieuw vanaf eind 2016). Ze worden geleverd met lederen bandjes of NATO-straps. Met name deze laatste, in veel kleurcombinaties, maken de uurwerken bijzonder. De NATO-strap is van origine een oud Brits navy horlogebandje. Ook de enige echte 007, Sean Connory, droeg een uurwerk met NATO-strap in de Bond film Goldfinger. De NATO-straps gaan onder het uurwerk door en zijn comfortabel en snel verwisselbaar. Ze zijn gemaakt van nylon en dus zeer sterk. De NATO-straps geven de Daniel Wellington uurwerken een authentiek en ‘preppy’ look die erg goed samengaat met de jeans en stijl van Vielgut.

De uurwerken zijn waterresistant, dus niet waterdicht. Oftewel voldoende om de dag met spetters door te komen, maar niet bedoeld om mee onder water te gaan. De garantietermijn is twee jaar.

Bekijk de collectie in de Vielgut webshop

Daniel Wellington Daniel Wellington Daniel Wellington Daniel Wellington Daniel Wellington Daniel Wellington Daniel Wellington