Noosa-Amsterdam

Noosa-Amsterdam is een uniek sieradenconcept van twee bevlogen reizigers, die werden geïnspireerd door de grote diversiteit aan culturen en symbolen die de wereld rijk is. Samen bedachten ze de bijzondere lijn zelf samen te stellen riemen, armbanden en chunks: Noosa. De naam Noosa komt van het gelijknamige plaatsje in Australië, waar de oprichtsters afzonderlijk van elkaar zijn geweest. Beiden zeer onder de indruk van de authentieke sfeer, bijzondere mensen en het prachtige national park, besloten zij dat Noosa de perfecte naam is.

Het leer van de riemen, armbanden, tassen, wallets en slippers wordt natuurlijk gelooid in een Belgische looierij waar uitsluitend wordt gewerkt met plantaardige materialen, zoals het extract van Zuid-Amerikaans quebracho-hout, walnoot en mimosa. De items zijn handgemaakt en van hoge kwaliteit. De chunks zijn waar mogelijk fairtrade vervaardigd, handgemaakt door toegewijde ambachtslieden en altijd met respect voor mens en natuur. Voor de totstandkoming van de collectie werkt Noosa nauw samen met de Fairtrade Group, een Nepalese organisatie die zich sinds 1991 inzet voor een betere sociale en economische situatie van de bevolkingsgroepen in de laagste sociale klassen.

Alle chunks hebben een eigen herkomst en symboliek. Noosa chunks zijn als ‘souvenirs van jezelf’. Authentieke elementen die het gevoel geven dat je ze ergens vandaan hebt meegenomen, herinneringen aan verre reizen, bijzondere culturen en mensen die je hebt ontmoet. Op je leren riem, armband of tas vertellen de chunks een persoonlijk verhaal. Je start met het kiezen van een mooie leren riem, tas of armband, verkrijgbaar in meerdere modellen, maten en kleuren. Daarna maak je een keuze uit de originele chunks, het aantal varieert per model dat je hebt gekozen. De chunks zijn eenvoudig te bevestigen en verwisselen, waardoor het maken van talloze combinaties mogelijk is. Je creëert dus je eigen stijl en accessoire.

Inmiddels is er naast de classic Noosa collectie ook een verfijndere chunk collectie met bijbehorende riemen en armbanden, de NOOSA Petite. Bijzonder is ook de Tatu collectie bestaand uit lederen items die met mooi tattoo-artwork verijkt zijn.  

In Eindhoven is de complete NOOSA collectie exclusief verkrijgbaar bij Vielgut.

Bekijk de collectie in de Vielgut webshop

Noosa-Amsterdam Noosa-Amsterdam Noosa-Amsterdam Noosa-Amsterdam Noosa-Amsterdam Noosa-Amsterdam Noosa-Amsterdam