Nudie Jeans

Nudie Jeans is een Zweeds denim merk dat in 2001 werd opgericht door Maria Erixon Levin, voormalig hoofd designer van Lee. Maria wilde op basis van haar eigen denimfilosofie een kleinschalig merk starten. Niet geleid door actuele mode, maar haar eigen weg gaan die voor denim liefhebbers een nieuwe weg zou zijn. Op zoek naar zelfstandigheid en zonder druk van buitenaf. Uitgangspunt was om alleen met die leveranciers in zee te gaan die met respect voor mens en milieu werken. Maar bovenal wilde ze haar passie voor denim tot uitdrukking brengen. Daarom werkt ze alleen met de beste toeleveranciers in de wereld. Deze visie heeft het merk Nudie Jeans gemaakt tot de successtory die het nu is. Nudie jeans is nog steeds gebaseerd op de originele uitgangspunten.

De geschiedenis van denim en de rock ‘n roll scène zijn de voornaamste inspiratiebronnen. En de liefde voor dry denims, broeken gedoopt in indigo en vervolgens niet bewerkt, gewassen of geschuurd. In de visie van Nudie moeten deze broeken de eerste zes maanden niet gewassen worden. Door dit zo te doen creëer je een eigen ‘look & finish’, vormgegeven door je persoonlijke, dagelijkse levensstijl. Het is geen saaie effen jeans meer, maar is getekend met je eigen kenmerken. Portemonnee, mobiele telefoon, knieholtes en alles wat maar met je broek heeft geleefd. Hoe meer je jouw Nudie draagt, des te mooier wordt je broek. Dit is het fundamentele idee achter Nudie, oftewel ‘The naked truth about denim’.

Vanaf 2012 is de Nudie Jeans collectie voor 100% gemaakt van ‘organic cotton’. Ook de knopen en rivets (nagels) zijn van organische grondstoffen gemaakt. En naast de ruige dry denim collectie heeft Nudie onder andere ook een complete ‘backbone’ collectie, een volledig pakket van basics zoals tees en underwear. Alles gemaakt van ‘organic cotton’ en in Europa geproduceerd. Verkrijgbaar in 4 kleuren (wit, grijs, blauw en zwart) en verschillende uitvoeringen.

Bekijk de collectie in de Vielgut webshop

Nudie Jeans Nudie Jeans Nudie Jeans Nudie Jeans