Pike Brothers

Pike Brothers laat zich inspireren door vintage leger- en werkkleding en accessoires uit de jaren 1930 tot de jaren 1950.
Opgericht door George en Joseph Pike in 1930 met een kleine, maar exclusieve maatwerkwinkel in Portobello Road, Notting Hill, in het hart van Londen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en met het gestaag groeiende aantal Amerikaanse soldaten dat naar Groot-Brittannië kwam, specialiseerde de Pike Brothers zich ook in de productie van uniformen voor de US Army en US Air Force. Zij combineerden de beste Britse stoffen met Europese vakmanschap en creëerde een onmiskenbare profiel met de stijlen uit het buitenland. Stoere Amerikaanse men’s wear met een Europese touch, een erfgoed dat Pike Brothers nog steeds koestert.

Pike Brothers werkt met zorgvuldig geselecteerde materialen en met de grootste mate van aandacht voor details. De kledingstukken zijn authentiek en stoer waarbij het verleden zoveel mogelijk recht wordt gedaan zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Dit staat garant voor een unieke styling en goede kwaliteit. Kwaliteit ook vanwege de aandacht en liefde in het productieproces. Productie die vaak plaatsvindt in kleine werkplaatsen in Zuid Europa waar ambachtslieden nog echt mooi werk kunnen maken. Vaak met traditionele weefgetouwen en vintage productietechnieken, doorgegeven van generatie op generatie. Zo ontstaat kleding die meer is dan alleen de optelsom van het materiaal en patroon. Pike Brothers army en workwear vertelt een verhaal, het verhaal van wat ze zijn en waar ze vandaan komen.

Bekijk de collectie in de Vielgut webshop

 

Pike Brothers Pike Brothers Pike Brothers Pike Brothers Pike Brothers Pike Brothers Pike Brothers